onsdag den 18. januar 2012

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur har de sidste dage været en tiltrængt base til at komme os over rejsen herned samt vænne os til rejselivet -  og har været en perfekt start på vores Malaysia-oplevelser. Byen er inspireret af mange omkringliggende lande, hvilket man nemt mærker når man går rundt i byen. En dag gik vi os en lang tur, startende i Chinatown, hvor vi bor. Her er et sydende mekka af små boder, duftende gadekøkkener, tæt kaotisk trafik og bil-os, røde kinesiske lanterner mm. Senere skiftede sceneriet i gadebilledet til kvinder i farvestrålende sarier og prikker i panden, røgelsesdufte og tætte menneskemænger i Little India, og som det næste dukkede der sydende kebabspyd og arabisk skrift op i et mellemøstligt område - for til sidst at slutte af i Golden Triange området - den moderne del af byen og det kommercielle centrum, med skyskrabere til alle sider med deres skinnende, moderne glasfacader, store shopping centre og vestlige cafeer.

Kuala Lumpur skylinen - set fra KLCC park.
Gry i ekstase over, at Noddy var på besøg i Malaysia samtidig med hende - i Suria KLCC, et af de store shopping centre i Kuala Lumpur


Vi startede vores Kuala Lumpur oplevelser blidt med en meget børnevenlig aktivitet, nemlig besøg i Aquaria KL. Her så vi diverse fisk og krybdyr fra området hernede, bl.a. havde de sand tigerhajer og kæmpe stimer med fisk, osm vi kunne se ved at gå igennem en 90 meter lang undervandstunnel – et rigtigt hit for Selma, der var facsineret af hajerne, der gled forbi, og også for Gry, der synes det var rigtig sjovt. Hun var ligeledes ret fascineret af de kæmpe edderkopper og skrålede ”Lille Peter Edderkop” for dem J


Anders og unger kigger på de mange fisk.
Den 90 meter lange undervandstunnel, hvor vi kunne se store sand tigerhajer glide forbi.
Kuala Lumpur er kendt for sine twin towers, forbundet af en skybridge på 41. etage - og vi ville selvfølgelig - ligesom alle andre, der besøger byen - gerne op og nyde udsigten over byen derfra. Der var dog rift om billetterne, da der kun udstedes et vist antal dagligt - men vi fik billetter i andet forsøg. Tårnene er hovedsæde for det nationale olie- og gas selskab og er ret ikoniske for byen, hvilket man godt kan forstå, da de, med deres 451 meter rager højt op i luften og kan ses fra lang afstand, når man går rundt i Kuala Lumpurs gader. Først blev vi via elevatorer fragtet op på 41. etage, hvor vi kunne gå ud på skybridgen mellem de to tårne. Derefter kunne vi tage elevatoren op på 86. etage med fænomenal udsigt til tvillingerårnet samt fuglesperspektiv syn ud over byen.



Oppe på 41. etage på skybridgen, der forbinder de to tårne.

Efter sådanne højder trængte vi til at komme ned på jorden igen, så vi gik en tur i en park, der ligger for foden af Petronas Towers i byområdet KLCC, Kuala Lumpur City Center. Udover skyggefulde pletter under de mange træer, en tiltrængt pause fra larm og trafik, var der en gigantisk legeplads, der var lige ved at Grys øjne til at trille ud af hovedet.



Gigantisk legeplads i KLCC park, man kan desværre slet ikke se hvor stor, den var, på billederne.
 Hvad der var endnu bedre var, at der var et stort areal med en dejlig soppe-pool, hvor vandet ikke var dybere end vel max 30 cm. Det var skønt at få kølet fødderne lidt af, og Gry fik rigtig plasket, leget og brændt noget energi af - og så med de imponerende Petronas Towers i baggrunden.



DET er ferie - afslapning ved soppepoolen i KLCC parken - med Petronas Towers i baggrunden.


Apropos fødder, så har vi prøvet en lidt spøjs ting her i Kuala Lumpur. Intet mindre end fiske fod-terapi. Det foregår ved, at man dypper sine fødder ned i et stort bassin fyldt med fisk på 2-10 cm i længden. Fiskene kaldes ”doctor fish”, og de nipper alle de døde hudceller af ens fødder. Vi var lige ved at flyve op under loftet de første par minutter da fiskene gik igang – men efter lidt tid blev det måske ikke ligefrem behageligt, men i hvert fald ok. Gry havde sådan lyst til at prøve, men kunne ikke få sig til at overskride sin grænse og dyppe tæerne. Til sidst kom de i, men kom liges hurtigt op igen J. Selma sad i klapvognen og kiggede på og skraldgrinede af vores skæren ansigter over fiskenes nipperi.


Kan I forstå hvorfor det kildede sådan i fødderne??

Fiske fod terapien prøvede vi på Kuala Lumpurs centrale marked, hvor der var en masse butikker med dvd’er, tøj, mad, souvenirs mm. i en skøn blanding af brugbare og bestemt ikke brugbare ting. Der kunne vi let få et par timer til at gå, og ungerne blev underholdt af diverse butikkers ejere, der alle lige måtte hen og sige hej og måske også liiige snige sig til at tage et lille billede... Vi fik også noget lækkert mad på markedet, i det hele taget er vi vilde med maden herovre. Ungerne blev kølet ned med juice, det passede dem begge godt. Selma var helt vild - hun har aldrig smagt sådan noget før :-)




Ved siden af det centrale marked ligger en anden vigtig plads for Malaysia og dets historie, nemlig Merdeka Square. Faktisk er det en gammel cricket bane, der i dag ligger midt i byen og med sin store flagstang symboliserer Malaysias uafhængighed, idet det var på denne plads, at dette blev erklæret i 1957. Det var også et tiltrængt break for Gry så hun komme tonse rundt uden tøjler – herinde i byen skal man jo ellers holde i hånd, sidde i klapvogn eller være i slyngen – ikke altid noget, der passer frøkenen, men vi tør ikke andet pga. den vilde trafik.

Merdeka Square

Gammelt og nyt i skøn forening på Merdeka Square.

Kuala Lumpur har været ramme om vores første Malaysia-oplevelser, og dagene er blevet brugt til at komme os over jetlag, vænne os til varmen og rejselivet i det hele taget. Vi har haft nogle hårde nætter med kids, der har haft svært ved at justere sig til den nye tidszone. Så der er blevet droppet et tempel eller to til fordel for afslapning på hotelværelset, men nu kan vi mærke, at vi er ved at få overskud efterhånden som deres søvnmønster bliver bedre. I morgen forlader vi storbyen og drager mod en af Malaysias største nationalparker med noget af verdens ældste regnskov – og vi glæder os til at komme ud og opleve landsiden af Malaysia og se noget flot natur. Gry glæder sig til at møde Tarzan og dyrene i junglen siger hun (!, det bliver nok lidt svært, det første altså...).

Verdensklasse take away - aftensmad på værelset - fra de mange gadekøkkener i Kuala  Lumpur kan man få det lækreste mad. Perfekt til trætte børn og voksne.
Is bliver der heller ikke sparet på - dejligt med noget koldt til at køle ned i varmen.

1 kommentar:

  1. Kære alle 4.

    Hvor ser det bare skønt ud det hele :-) Det eneste jeg kan huske fra KL, er de der twin towers, men vi brugte jo heller ikke så lang tid i byen, da vi rejste sammen for 10 år siden. Men det ser ud til at være en flot by og dejligt, at du Carina nu RIGTIG har fået set den fra ende til anden!

    Jeg er vildt imponeret over det der soppe-hejs - FANTASTISK for ungerne at tonse rundt der :-) Og så har I også fået lov til at få fødderne spist af små ihærdige suttende fisk, hehe. De ser godt nok noget anderledes ud end i Thailand, men appetitten er vist den samme, haha.

    Men apropos appetit, så lyder den malaysiske mad rigtig lækker og hvor er jeg bare helt vild med billedet af Selma der får sig en tår juice - ingen tvivl om at det var et stort hit :-)

    Masser af misundelige hilsner herfra MØGVEJRS-DANMARK!!!!

    P.S. Jeg håber I finder Tarzan i junglen - ellers må anders jo hoppe i et par badebukser og svinge sig en tur i lianerne, hehe. God fornøjelse med jungle-trekkingen!

    SvarSlet