mandag den 30. januar 2012

Penang

En dag i Georgetown havde vi lyst til at forlade byen for at se lidt af øen, vi bor på, så vi tog på en dagstur, hvor vi blev kørt rundt til forskellige steder på øen. Fra Georgetown snoede vejen sig langs kysten, hvor vi kunne se mange små hyggelige bugte med hvidt sand og store sten, og på et tidspunkt drejede vi fra kystvejen og kørte ind på øen, opad og igennem den tætte skov. Første stop var en farm, hvor der blev dyrket tropiske krydderier. Vi fik en rundvisnng og så et lille udvalg af de krydderier, der bliver brugt herovre. Det var spændende og informativt.


Rundvisning i Tropic Spice Garden
 Røde chilllier - og lilla!

En ingefær-blomst- Der findes mange hundrede slags ingefær.
Næste stop var et sted, hvor de laver stof med batikfarvning, og vi blev vist hvordan man først maler eller trykker paraffin på stoffet, hvorefter stoffet skal igennem en serie farvninger og behandlinger, før det er færdigfarvet. Penang Butterfly Farm var det næste, vi skulle se, og det var en facsninerende oplevelse - i deres store anlæg havde de flere tusind sommerfugle i mere end 150 forskellige arter. Gry synes også det var rigtig sjovt med de mange sommerfugle. Der var også forskellige biller, øgler og edderkopper. Her er et lille udpluk af nogle af de mange flotte sommerfugle, vi så.



Sommerfuglepuppe venter på at folde sig ud.
Den flotte have, som sommerfuglene var i.

Farvestrålende sommerfugle. 

Den sjoveste sommerfugl, der lignede et blad, når den havde vingerne slået sammen, men åbnede op for de smukkeste farver, når vingerne blev foldet ud.



Gry nærstuderer en af de mange sommerfugle.
Sidste sted, vi skulle opleve på turen, var en tropisk frugt farm, et kæmpe område, der dyrker mere end 150 forskellige slags frugt. Vi fik en rundvisning på en lille del af det store område og så et udvalg af nogle af alle de forskellige slags frugt, som de dyrkede. Efter rundvisningen kom besøgets højdepunkt, især for Gry - der skulle vi nemlig smage alle de lækre frugter, og man måtte spise så meget, man ville, og vi fik også en lækker juice - og man må sige, at Gry gik ihærdigt til den :-) Selma var ligeglad med al den lækre frugt, men nød bare, at hun kunne kravle rundt og spise sand og lave ulykker, efter en hel dag i slyngen.

Udsigt over Penang fra frugtplantagen.
En ananasplante har mange måneder på bagen, før der kommer en frugt ud af den - og planten producerer kun den ene frugt i dens levetid.
Palmer troner op over frugtplantagen og giver en masse kokosnødder i afkast.
Denne kaktusplantes frugter er de lækre dragefrugter.
Banantræ og mangotræ. 


 Et kæmpestort figentræ fyldt med figenfrugter.

Og så til det sjove - smagsprøverne - passionsfrugter, stjernefrugt, papaya, almindelig rød vandmelon, gul vandmelon - og en masse andet - mmm.
Skååål :-)

Det var en rigtig dejlig tur, og vi ef glade for, at vi fik set en anden og mere landlig side af Penang end Goergetowns livlige virvar af kinesisk, indisk og arabisk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar