lørdag den 14. januar 2012

Farvel regn, blæst og kulde – goddag ferie, Singapore og 30 grader :-)


Så er vores Sydøstasien rejse 2012 endelig startet, og vi har glædet os længe til at rejse hele familien ud med rygsækken. Det er Grys 2. længere rejse under fremmede himmelstrøg, hun var også med i Vietnam i 2010 – men det er Selmas første tur, og vi er spændte på hvordan det bliver at være af sted med to unger denne gang - og også hvordan det bliver at rejse med en baby.
Godt pakket 25 kg's rygsæk (!) - og klar til at tage på tur - wuhuuu!

Første stop på rejsen er Singapore. Vi fløj torsdag, efterladende et hundekoldt, gråt og blæsende Danmark, prhhh. Flyveturen var på i alt 15 timer inkl. 2 timer i transit i Frankfurt. Vi havde billetter til aften/nat i håb om, at ungerne ville fordrive det meste af turen med at sove. Flyet fra Billund til Frankfurt gik ret begivenhedsløst og var hurtigt overstået, og transitten i Frankfurt gik også hurtigt, det er jo en kæmpe lufthavn, hvor vi skulle fra den ene ende til den anden, og før vi fik set os om, sad vi i verdens største passagerfly mod Singapore.

Ventetid på flyveren i Billund fordrives med aftensmad...
...Og LEGO selvfølgelig - vi var vel i Billund :-)
Vi havde gode pladser med benplads og en lift til Selma hængende på væggen. Selma faldt hurtigt i søvn og sov godt hele natten – med meget færre opvågninger end derhjemme – skulle man mon indføre sådan en daglig flyvetur ved sengetid?? Hun klarede sin første flyvetur til UG, det tør vi godt give os i kast med en anden gang.

Gry den bølle var lidt hyper over al virakken og var meget spændt. Men hun klarede også flyveturen rigtig flot. Hun gik jo vældig op i Nissebanden i december og fik trang til at skråle for hele flyet: ”Ballonen i blæsevejr… Himmelen er så blå, folk bl’r bittesmå, hele byer bli’r til legetøj. Et mylder men uden støj…vi svæææver højt henover sky, henover tårnene i by…tra la la…”, søde pige. Efter at have proklameret for Anders, kl 23 dansk tid ”jeg vil ikke sove i flyveren far, først når vi er i Singapore”, gik der lige præcis 2 min., og så var hun faldet i søvn uden sut eller et godnat eller noget J.

Kl. 10 dansk tid, og kl 17 lokal tid, landede vi i Singapore.  Vi tog med en minibus og ankom til vores hostel, som vi havde reserveret hjemmefra, og blev taget meget vel imod. Sådan et par lyshårede unger kan charmere hvem som helst herovre, så der gik ikke mangle minutter før Gry havde fået en is i hånden mens vi checkede ind og fik forklaret lidt om byen.

Efter aftensmad fra bistroen tilknyttet hostlet, er vi ved at være godt trætte – selvom ungerne sov udmærket, så kan vi gamle forældre godt mærke det i kroppen efter sådan en ubekvem nat i et fly. Vi er spændte på hvordan ungerne tager jetlagget, de er blevet puttet for natten nu, men det svarer mere til middagslur dansk tid, så vi er spændte på, om de vågner om et par timer og ikke vil sove mere. Vi krydser fingre for en god nats søvn og glæder os til at snuse lidt til Singapore i morgen, godnat herfra.

1 kommentar:

  1. Ihhh hvor dejligt at høre, at turen derover er gået så godt :-) Og hvem skulle have troet, at det var Selma, der var nemmest at rejse med, hehe. Men nuuurh hvor er Gry da kær, sådan at synge Nissebanden for hele flyet :-) Det bliver nok ikke sidste gang på rejsen hun underholder en flok andre rejsende. Kan huske Freja sang konstant, når vi kørte i både bus, taxa, tog osv. - også selvom vi andre 3 udnyttede transporttiden til at få sovet lidt, hehe. Det er vist bare noget der følger med den skønne alder de har nu de store unger :-) Men det lyder som en forholdsvis nem tur uden irriterende forsinkelser eller hysteriske unger. Fantastisk! Er spændt på at høre hvordan det er gået den første nat i Singapore! Om ungerne bare tog deres vanlige "middagslur" eller om de forstod at det var nat og lod jer voksne få en god nats søvn også. For ja... Man er sgu lidt smadret oven på sådan en natteflyvning uanset hvordan ungerne arter sig. Jeg håber I har overskud til at få snust lidt til buen inden I tager videre mod kuala lumpur i morgen. Ellers vender I jo stærkt tilbage til Singapore sidst på rejsen :-) Hvordan med maden...? Er der noget ungerne kan lide? Mange hilsner fra os i Tørring :-)

    SvarSlet