tirsdag den 6. juli 2010

Tempelture og menneskemylder i Bangkok.

Bangkok er fuld af liv. Vores hostel gemmer sig af kringlede små veje, hvor der knap kan være en bil, et herligt sted, midt i Chinatowns mylder og smalle gader. Der er en dejlig summende og intens stemning med mange små butikker og spisesteder, spændende dufte og et gadeleben uden lige. Det ligger et stykke fra Bangkoks turistcentrum, hvilket vi nyder. Ikke så langt fra hostlet kan vi tage en flodbåd, der fungerer som bus og sejler passagerer til stoppesteder langs floden. En smart kombi med båd og bus i ét – man sparer en tur i taxa eller på gåben i den tætte trafik – og oveni det hele får man et dejligt frisk vindpust i hovedet, mens man sejler.

Udsigten fra vores hostels tag-restaurant.
Gadeliv i Bangkok

Monsunen mærker vi ikke meget til. Der er selvfølgelig en høj luftfugtighed herovre. Udover det, så kommer der et voldsomt regnskyl cirka en gang om dagen med lyn og tordenbrag, så er det om at komme i ly, men når det er ovre, giver det en tiltrængt frisk vind og strejf af kølighed.

Gry leger i vandpytter efter en tropisk regnbyge.

Vi har set en masse templer her i Bangkok. De er alle smukke og velholdte, med overdådige guld- og sten udsmykninger, og en masse bittesmå detaljer. I de centrale templer gemmer sigenorme Buddhaer, bl.a. har vi set Thailands største liggende Buddha, 46 meter lang og 15 meter høj, bare fødderne var 3 meter høje. Omkring templernes centrale område er spredte stupaer og mindre templer med små Buddhaer.

Wat Prah Kaew og Grand Palace.



Wat Arun


Wat Pho
Udover tempelturene er dagene gået med vænne os til varmen og rejselivet, samt at trave rundt i Bangkoks gader og se på alle menneskene, gadekøkkenerne, markederne langs vejen osv. Vi har alle tre fået smag for de lækre saftige frugter herovre – og stort set det eneste, Gry gider spise midt på dagen, når varmen er værst. Især ”rambutan” er et hit, en frugt med en sjov, rød, ”langhåret” skal med det lækreste, hvide saftige kød inderst. Hun var ellers meget forsigtig og svær at overtale til at prøve dem i starten, men nu synes hun både det er enormt skægt at pille skrællen af og spise frugten J.

Gry prøver kokosnødde-mælk - hvordan skal man lige drikke af sådan en??

Gry har klaret varmen, tidsforskellen og maden fint – hun er glad og tilfreds. Hun bliver jævnligt overfaldet af kvinder, unge piger, (og nogle mænd) hvis stemmer går helt i falset mens de hviner ”baby baby baby”. De er ved at dåne hvis hun smiler til dem, og de fniser og fniser, meget søde, men noget mere in-your-face end vi er vant til i Danmark. Nogle af dem er lidt nærgående og stormer hen og vil holde hende, ryster hendes arm eller kniber hende i kinden, men så skal hun nok sige fra J, ellers gør vi. De fleste vil have et billede sammen med hende – eller med deres egne små unger. Hun har fået flere kys af små thailandske 1-3 årige drenge allerede J.

I morgen rejser vi videre mod Vietnam efter få dage i Thailand, men mange indtryk rigere. Det at have barn med har indtil videre givet os en masse små oplevelser hist og pist – det åbner nogle døre til oplevelser, samtaler og venlighed, vi tror vi ikke ellers ville have fået. Vi glæder os allerede til at komme tilbage i august og få et par ugers oplevelser i Sydthailand.

3 kommentarer:

  1. En lille verdensdame på tur :-)
    Hun ser da rigtig ud til at hygge sig.

    SvarSlet
  2. Årh hvor har i bare oplevet en masse allerede. Det ser så spændende ud. Er skønt at kunne følge jeres færd og få en lille smagsprøve her på bloggen. Rigtig god tur videre:)

    SvarSlet
  3. Vildt flotte billeder med den knaldblå himmel i baggrunden :-) Jeg er også ret vild med billederne af Gry der drikker kokosnøddemælk i bar mås :-) Herligt at det bare går så nemt med hende! Ser frem til flere rejsefortællinger fra Vietnam. Og hils Gry og sig hun godt kan vente en 15-20 år med drengekysseriet, hehe.

    SvarSlet