søndag den 11. juli 2010

Halong Bugten

Vores første tur i Vietnam var til Halong Bugten, som er en særlig kyststrækning i det nordlige Vietnam med mange flotte kalkstensklipper. Vi havde arrangeret turen via det hostel, vi boede på - og næste dag var vi så af sted, 3 timer i bus fra Hanoi og 2 dage + 1 nat på vandet. Hurtigere og nemmere kunne det ikke gøres.

Da vi kom til kysten, gik det op for os, hvorfor det havde været så ligetil - der var et kæmpe virvar af turister, og det var bare med at hænge på sin guide, så man ikke blev tabt i mængden. Vi kom hurtigt på båden og så af sted. Det var en tre etagers husbåd i træ, flot og velholdt ligesom værelserne var rigtig fine med aircon efter aftensmaden. Vi går ud fra at båden ikke kunne levere strøm til både madlavning og nedkøling på én gang. I øvrigt var personalet på båden rigtig flinke og var vilde med at lege med Gry, ligesom mange andre hernede. Både mænd og kvinder er de lige tossede med hende.

De hyggelige træ-husbåde ligger til havn ved Cat Ba Island

Gry hjælper med at styre båden :-)

Fra havnen i Halong City kunne man se de store kalkstensklipper ude i horisonten, og som vi sejlede tættere på, tordnede de sig op. Det var en stor naturoplevelse at sejle rundt blandt disse lodret stejle søjler og øer.


På vores vej var vi bl.a. også inde og se en stor grotte, her var der en tacky kulørt belysning flere steder og en konstant strøm af turister. Det var nu rigtig flot med mange sjove former af drypsten, som vores guide kunne fortælle mange historier om - der var dog ikke nogle af os der forstod meget af det selvom han prøvede det bedste engelsk, han kunne. Selve grotten var enorm.


Ved udgangen af grotten kunne vi nyde den flotteste panoramaudsigt over de omkringliggende kalkstensklipper.

Anders var også en tur ude at udforske området i kajak, hvor han bl.a. var inde at se en aflukket lagune, som man ikke kunne nå i de store både, en vildt fed fornemmelse at flyde der i stilhed uden motorstøj. Carina måtte imidlertid blive med Gry på båden og fik til gengæld senere en dukkert i det dejlige vand, der nærmest havde kropstemperatur, sådan føltes det i hvert fald.


Vi hyggede os meget på turen, ikke mindst fik vi rigtig god mad med en masse godt fra havet – kæmpe rejer og muslinger m.m. Ligeledes var det også rigtig rart med den lidt mere kølende brise ude på vandet i forhold til i Hanoi. Det var lidt af en prøvelse at have Gry med på vandet, og vi var nødt til at være ved hende hele tiden, hvilket hun syntes var ret så irriterende tror vi. Nogle gange følte man, at man næsten ikke havde overskud til at nyde udsigten, men hen af vejen fandt vi ud af at skiftes lidt til at have hende.

Anders og Gry holder udkig på dækket.

Smuk solnedgang ved aftentid fra skibsdækket.

Alt i alt var det en rigtig god tur på vandet, og det var dejligt at få taget hul på nogle af de naturoplevelser, vi også er taget til Vietnam for at få.


2 kommentarer:

  1. Endnu engang dejlige billeder med gode rejsefortællinger...det er skønt at kunne følge jer.
    Knus fra os alle her

    SvarSlet
  2. Fantastisk smukke billeder - ikke svært at se at det er fortsættelsen fra Kina (eller begyndelsen alt efter hvordan man vender og drejer det :-)

    Det lyder jo som en rigtig dejlig tur - skønt med aircon ombord selvom det kun var efter aftensmaden, men så sover man da noget bedre! Jeg kunne godt forestille mig det ind i mellem var lidt stressende at skulle holde øje med Gry på vandet - men godt I fandt ud af at skiftes, så I også kunne slappe lidt af ind imellem og nyde rejselivet :-) Og hvor er det da bare skønt at de er så vilde med små børn derovre - selvom det måske ind imellem er lidt overvældende for både jer og Gry, er det da bare fantastisk som de smelter, når de ser hende - det havde været frygtelig stressende hvis de i stedet synes børn var nogle irriterende møgunger!

    Rigtig god tur til Sapa - glæder mig til at se hvordan risterrasserne er sammenlignet med Kina og Filippinerne. De grønne strå kan man jo nyde i en uendelighed, hehe :-)

    SvarSlet