onsdag den 14. juli 2010

Sapa

365 km med tog nordpå fra hektiske Hanoi – og vi er endt i en hel anden verden. Sapa, en lille by på grænsen til Kina, i 1650 meters højde, beliggende på en stejl klippeside med dramatisk udsigt over dalen og de højere bjerge omkring byen, har været vores base siden vi ankom i tirsdags. Vi var med et nattog, så vi kunne ikke nyde udsigten og ændringen af landskabet, men fik til gengæld en god nats søvn til togets rumlen. Gry faldt i søvn i slyngen og var nem at flytte ned på sengen og sov til vi skulle af toget kl 6 i Lao Cai, 40 km fra Sapa, hvorfra vi tog en minibus det sidste stykke.

Ventetid på perronen.

Gry putter i toget til Sapa. Vi delte en sovekupe med to andre.

Vi besøger Sapa i regntiden, så der er fugtigt og klamt her, men dejlig køligt, med temperaturer omkring de 20-25 grader. Pga. vejret er her meget diset, og skyerne giver et mytisk præg og stemning, når man mellem hullerne i skyerne får glimt af de høje bjerge, der tordner sig op i horisonten. Fansipan er Vietnams højeste bjerg 3143 moh., som man kan få et glimt af mellem skyerne, hvis man er heldig.

Udsigt over Sapa.

Sapa er en vigtig markedsby for minoritetsfolk, der bor i de omkringliggende bjerge, og de tager hertil for at sælge deres håndværk. H’mong folket er det mest udbredte heroppe. Vi har fået utrolig meget opmærksomhed af dem, når vi kommer gående med Gry i slyngen på ryggen. ”Ooooh you carry baby like us”, og de er lige henne og kigge nærmere på den, det giver ”street credit” her i området, hehe. For de slynge-interesserede kan vi fortælle at vi også har købt en lokal slynge, der også indebar en demonstration af hvordan den bruges. Den minder utrolig meget om vores egen, men har to stropper i stedet for fire, og bindes på samme måde.

Carina snakker med en af black H'mong folket.

Vi har haft et par hyggelige dage i Sapa, hvor vi har gået rundt og kigget på bylivet, markedet og de flotte omgivelser. I dag har vi gået to lange ture op til et par udkigspunkter med flot udsigt over dalen og byen.

Fra Sapa kan man se bjerge i alle retninger - hvis skyerne tillader det :-)


Udsigt over Sapa og dalen fra et udkigspunkt.


I morgen tager vi på en to dages vandretur, hvor vi med guide skal gå mellem risterrasser og bjerge ud til nogle af minoritetslandbyerne og overnatte i en af dem. Det glæder vi os til...

1 kommentar:

  1. Åh....hvor det bare lyder til, at I oplever en masse dejlige ting. I er rigtig gode til at få kontakt til de lokale!
    Gry er da også bare så sød og vi kan godt forstå, at ingen kan stå for hende.
    I ser alle tre bare så glade og tilfredse ud!
    Nu må I ha´en rigtig god vandretur....det glæder vi os til at se og høre mere om.
    Vi tager afsted til Norge imorgen.....det glæder vi os meget til.
    Ha´ det nu fortsat rigtig godt!
    Knus og kram fra os

    SvarSlet