mandag den 2. august 2010

My Son ruinerne

My Son ruinerne, 50 km fra Hoi An, blev bygget af Champa kongedømmet fra det 4. til det 13. århundrede og fungerede som et religiøst og politisk centrum. Vi tog en bil meget tidligt om morgenen for at komme derud lidt tidligere end tur-busserne kom rullende ind, så vi bedre kunne nyde stemningen derude i fred og ro.


Da vi kom derud begyndte det at regne ret voldsomt, og det fortsatte resten af tiden, vi var der (og resten af dagen tilbage i Hoi An, hvor gaderne blev forvandlet til små floder, motorcyklerne gik i stå ved at prøve at køre igennem, strømmen gik på hotellet i et par timer og vi ellers bare blev inden døre).

Meget af My Son er stort set kun ruiner. Da de blev opdaget sidst i det 19. århundrede, var de allerede i ruiner, og under Vietnamkrigen, hvor vietcong brugte det som base, blev de bombet af amerikanerne - så ikke meget er tilbage. Meget her i Vietnam er desværre gået tabt som følge af bombardementer under Vietnamkrigen. Nogle få figurer og udskæringer er gået fri af ødelæggelserne, men det meste af dette er flyttet til museer i byerne.



My Son ligger ude i skoven, og det var meget stemningsfuldt at gå rundt mellem ruinerne og forestille sig, hvordan det må have set ud engang. Det var et sted, vi godt kunne have gået rundt og hygget os i nogle timer, og Gry kunne have rendt rundt og leget, men pga. det voldsomme regnvejr, blev det et kortere besøg :-)



1 kommentar:

  1. Wauw!!! Flotte billeder fra ruinerne. Man kan sagtens fornemme den særlige stemning, selvom man ikke selv har været der :-) Ærgeligt det lige var den dag det væltede ned med vand, så det kun blev et kortere visit.

    SvarSlet