lørdag den 14. juli 2007

Ulaanbaatar 2

....Vi er stadig i Ulaanbaatar - vi faar vores pas paa mandag. Vi har vaeret ude at se nogle templer her i byen - det er et buddhisdisk land (samme buddhisme som den tibetanske), saa vi har set flotte vaevede taepper, store buddhaer og flotte bygninger, men templerne er ikke i saerlig god stand, de har virkelig faaet lov at forfalde og isaer omgivelserne med haver og blomsterne er lidt af et jammerligt syn. Religion virker ikke til at betyde ret meget for mongolerne.

Vi har faaet tiden til at gaa med at goere klar til at forlade hovedstaden - den helt store joker var at skaffe sprit til trangiaen. Vi brugte en halv dag paa at trave rundt mellem store supermarkeder, smaa supermarkeder, den store state department store, flere friluftsbutikker - og de kiggede alle maerkeligt paa os naar vi sagde at vi skulle bruge noget meget staerkt alkohol, de troede vel at vi ville drikke det.... Til sidst fik vi paa et apotek vha. tegnsprog skaffet noget, vi senere fandt ud af var "meditations-sprit" - saa vi koebte en masse smaa boetter af det og fik fyldt vores 1 liters dunk op - og braende, det kunne det!

Vi er ved at glaede os til at komme ud paa landet igen, ud paa de aabne vidder og sletter, saa vi haaber at vi faar vores pas paa mandag og at visum-forlaengelsen gaar glat igennem!



















2 kommentarer:

  1. Hej med jer!

    Lyder som en super oerkentur I var paa selvom der var ved at gaa lidt for meget 'afveje' i den da chauffoeren farede vild!

    Hvordan er det saa at opleve den aegte Nadaam festival? Forhaabentlig var der ikke ligesaa mange fulde kinesere som i Indre Mongoliet :-) Men risvinen er jo nok den samme..?

    Vi befinder os pt paa Alona beach - dyrt og lidt turistet, men tilgengaeld er vi omgivet af groenne palmer, hvidt sand, azurblaat hav og alt godt fra havet paa menuen. Saa vi klarer os :-) I kunne sikkert godt bruge et par blaa draber vand til at vaske det mongolske oerkenstoev af jer igen :-)

    Glaeder os til at hoere mere fra jer og forhaabentlig faa lidt billeder at se.

    Mange hilsner fra Charlotte og Lars

    SvarSlet
  2. Hey i to:)

    Tak for alle de fine mails, det fedt at i holder os opdateret! jeg nyder rigtig meget at læse om jeres tur, jeg misunder jer rigtig kan i tro!

    Jeg tager til Sverige imorgen med Linda på en 4 dags telt tur i Bromølla, hvor vi bare skal slappe og nyde solen hvis vi er så hældige! også Fredag eftermiddag tager vi til Jylland over weekenden og ser om Kim opføre sig ordentlig! Hehe. Han har nemlig lovet os en by-tur i Aalborg, så det ser vi frem til.

    Ha' det godt så længe, og pas på jer selv!

    Mary.

    SvarSlet