mandag den 2. juli 2007

Ulaanbaatar

Hej alle.

Saa er vi ankommet til Mongoliet - efter en lang rejse med 7 timers transittid i Moskva lufthavn og en mellemlanding tidlig morgen midt i Sibirien i Novosibirsk af uvisse grunde! Vi troede vi var landet i Mongo, men i stedet skulle flyet vist bare have fyldt tanken... I hvert fald ankom vi i gaar morges til Ulaanbaatar tre timer forsinket og godt traette.

Ulaanbaatar er en stoevet by med mange levn fra Sovjet tiden - de fleste bygninger er store graa beton-klodser der fylder godt op i gadebilledet. Byen har kun 800.000 indbyggere. Kulturmaessigt minder byen meget om en forurenet kinesisk storby beliggende i Rusland.... Vi bor paa et guesthouse i en forfalden boligblok, men rigtig fint og hyggeligt indeni. De har taget rigtig godt imod os og har hjulpet os med at falde godt til rette i Mongoliet. De har ogsaa skaffet overnatning til os under den store festival, der skal vaere her i landet den 11.-12. juli - en ellers lidt umulig opgave. Her bliver private lejligheder lavet om til smaa vaerelser man kan leje saa der er plads til alle de lokale og turister, der valfarter til Ulaanbaatar.

Vi har gaaet rundt de sidste par dage og set lidt paa byens store plads og vaeret en tur paa museum, et lidt afdanket museum med soelle udstoppede dyr, ikke noget at raabe hurra for - med undtagelse af deres fine dinosauer udstilling med hele skeletter af dyrene fundet isaer i Gobi oerkenen i det sydlige Mongoliet. Idag er det lykkedes os at faa forlaenget vores visum til 2. september - efter vi ellers igaar blev lidt utrygge ved det hele da det gik op for os at man kun kunne forlaenge visum i 30 dage modsat hvad vi havde faaet at vide paa deres ambassade i Danmark - og vi skulle have det forlaenget i 34! Saa efter 3 timer med aegte sovjettisk bureaukrati i topklasse, 30 underskrifter paa forskellige papirer, snakken med 5 forskellige mennesker og 1000 kr fattigere, kunne vi gaa fra immigrations-ministeriet med vished om at vi nu BAADE faar et 30 dage forlaenget visum + et exit visum der skulle give os 10 dage oveni... TIl dette skal de selvfoelgelig lige bruge nogle dage til at behandle, men mon ikke det nok skal gaa nu...

GOBI! Efter to dage i storbyen er vi klar til at komme vaek herfra og se noget af det Mongoliet, vi er kommet for. I morgen tager vi paa en 8 dage lang tur i bil rundt i Gobi-oerkenen. Mongolerne udenfor hovedstaden er overvejende nomade-folk, og paa turen skal vi sove i ger'er (de der runde, hvide telte i maaske har set i tv...) ved de lokale. Det bliver interessant. Og saa haaber vi selvfoelgelig at se en masse flot natur i oerkenen, og maaske en lille tur paa kamel, hvem ved... Det kan I hoere mere om naar vi kommer tilbage - indtil da maa I have det saa godt.

Hilsen Carina og Anders





Skilt i Ulaanbaatar, der viser afstande og retning til forskellige destinationer i Mongoliet.


Parlamentsbygningen på Sükhbaatar Square i Ulaanbaatar.



Statue af Sükhbaatar på Sükhbaatar Square.



Ovoo på bakketop med udsigt over byen. Ovoo er et helligt, buddhistisk symbol. Man lægger
en ting (sten, penge, vodkaflasker mv.) på ovoo'en og går rundt om den, mens man ønsker.


3 kommentarer:

  1. Hej Carina og ANders

    Vi glæder osg til, at se nogle billeder. Naturen må være spændende.

    /Henning

    SvarSlet
  2. Hej Carina og Anders. Jane har sendt oplysningen om jeres link videre her til os på Bahrain. Jens og jeg vil sende en hilsen og ønske jer en rigtig god og oplevelsesrig tur.

    Det lyder som en rigtig spændende tur I skal videre på nu, og vi glæder os til at læse mere om jeres oplevelser på jeres hjemmeside. Vh Jens og Lone Reinholdt, Bahrain.

    SvarSlet
  3. Hej Carina & Anders!

    Dejligt at høre I er velankommet trods de mystiske forsinkelser og visum problemer!?! Godt I fik styr på det, selvom det var en god pose penge I der skulle af med. Ellers lyder det spændende med jeres ørken-safari - det er en længere tur I der skal på. Skønt! Kan godt forstå I stikker af fra Ulaanbataar allerede, den lyder ikke videre fantastisk. Glæder mig til jeres kommende beretninger om nomadefolk, festival og mongolske særheder :-)

    KH Charlotte

    SvarSlet