lørdag den 14. juli 2007

Naadam festival

Saa er der festival i byen - byen har vaeret paa den anden ende de sidste par dage med et vaerre mylder i gaderne og mongoler i fest- og ferie-stemning overalt! Det har vaaeret noget af en oplevelse at vaere med til at opleve mongolernes svar paa deres eget OL - Naadam festival, en begivenhed, der loeber af stablen en gang om aaret og varer i et par dage. Festivallen er en fejring af Mongoliets uafhaengighedsdag.


Aabningsceremonien var aegte mongolsk - et misk-mask af alt muligt blandet sammen: parader med heste og motorcykler, folk i galla-toej og i traditionelt toej, bueskydere og brydere, et stort orkester og mongolsk techno... Det hele foregik paa et propfyldt stadion. Omkring stadion var der hundredevis af smaa boder der solgte mad og godter (faare og gede-godter...).



Vi har brugt de sidste par dage paa at se bueskydning, og ogsaa brydning - det er en stor sport herovre, og under finalen i brydning var der rigtig gang i den paa stadion, saa det var ret sjovt at overvaere. For os andre blev det maaske en anelse ensformigt i laengden, men saa kunne man bare se paa mongolerne, saa var det underholdning nok.



Nu er Naadam slut og byen er nede i sit saedvanlige tempo igen...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar